Андріївські вечорниці 2016

У Миколаївському професійному ліцеї шанують українські традиції , тому проводять виховні заходи, де розповідають учням про святкування тих чи інших звичаїв та обрядів нашого народу.

Цього тижня, саме на Андрія, 13 грудня, в актовому залі ліцею з успіхом пройшли святкові вечорниці, які захоплені глядачі назвали передноворічною казковою виставою.

Відкрили вечір його організатори – Дарія Мельничук та Марія Сколоздра. Далі на сцені появилися молодиці Надія Здебська та Рома Равлів, які своїми піснями та жартами неабияк звеселили ліцейну публіку та запрошених гостей. Гурт дівчат (Вікторія Яворська, Ганна Сколоздра, Марта Хлиста, Ірина Бінас та інші) завітали до молодиць у гості, щоб провадити вечорниці та поворожити собі-добру долю наворожити. А ворожили дівчата і на горішках, і на дровах, на хустках, а також шукали собі майбутніх чоловіків за фахом.

На вечорниці до дівчат завітала і сусідка (Ірина Болюк), бо незадоволена, що хлопці наробили їй збитків та висадили її Бровка на стріху, а вона хотіла привести собаку, щоб дівчата поворожили собі на балабушках.

З піснею «Їхав, їхав козак містом» прийшли на вечорниці й хлопці (Мар’ян Яцишин, Павло Макаревич, Михайло Городицький, Михайло Яцишин, Євген Сирохман, Михайло Пилипів)

Заворожено слухами глядачі пісні у виконані майстрів та викладачів Марія Козоглодюк, Андрія Ланчевича, Оксани Сорочак, Василя Старовецького: «Вишиванка», «Ой під вишнею», «Пісня про вареники».

А молодий майстер Андрій Дудич привів на вечорниці хлопця, «Бо хоче женитися», щоб обрав собі дівчину.

«На ура» сприйняли глядачі сценку по Степану Руданському «Москаль та вареники», та сценку «Підбрехав» Г. Квітки-Основ’яненка, яку виконували Ігор Грещук, Василь Проців та Ігор Сарамага.

Із словом-подякою виступив директор ліцею Роман Дудич.

Глядачі ще довго не відпускали артистів та аплодували їхньому таланту.

Контактна інформація

Державний професійно-технічний навчальний заклад "Миколаївський професійний ліцей"

Адреса:

81600, Львівьска область, м.Миколаїв, в.Устияновича, 39

E-mail :

mykolaiv_PL@ukr.net

 

Телефони:

Директор (241) 51 132

Заступник директора з ВР (241) 51 083